Vértessomló

Új bölcsőde építése Vértessomló községben

TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00005

Pályázati azonosító

TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00005

Kedvezményezett neve

Vértessomló Község Önkormányzata

A támogatás összege

113.300.000 Ft

Támogatás mértéke

100%

Projekt címe

Új bölcsőde építése Vértessomló községben

Projekt helyszíne

2823 Vértessomló, Ady Endre utca 57.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2021.09.30.

Vértessomló Község Önkormányzata 113,3 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el egy új bölcsőde létrehozására a településen.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 14 férőhelyes bölcsőde létrehozásával. Jelen projektben az óvoda épülete mellé épül egy új épületszárny, és ebben kap majd helyet az új bölcsőde.

A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a településen jelenleg nincs bölcsődei szolgáltatás, pedig a lakosság részéről egyre nagyobb igény mutatkozik rá.

A beruházás műszaki tartalma:

A tervezett bölcsőde a meglévő óvodához illeszkedő földszintes 160,89 m2 alapterületű épület lesz. Az épület földszintes, nyeregtetős, hagyományos szerkezetekkel épül, hasonlóan az óvodához. A jelenlegi óvoda működését az új építés alapvetően nem változtatja meg. A két intézménynek egy közös utcai bejárata lesz, de a telken belül szétválik a két funkció egymástól. Az épület elhelyezésével elegendő játszóudvar marad az óvoda számára, és megfelelően védett játszóudvart lehet a bölcsődének is kialakítani.

Az új épület megközelítése az óvodai bejárattól induló járda nyomvonalán történik akadálymentes kialakítással, rámpás bejárattal. Az épület gazdasági bejárata a gazdasági udvar felől közelíthető meg.

Az intézményben egy bölcsődei csoport kap helyet, amely legfeljebb 14 fővel üzemel majd. A csoportszobához fedett játszóterasz is kapcsolódik.

A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a bölcsőde számára a támogatásból.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 113.300.000 Ft.

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde lesz, ahol biztosított lesz a településen élő 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátása.

Nincs esemény rögzítve!
Mozaik

Hirdetmény - HÉSZ

2021. March 1., Monday 21:01

Vértessomló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete egyszerűsített eljárásban a település szabályozási tervének módosítását kezdeményezte.

Bővebben

Tájékoztató

2021. January 7., Thursday 10:18

A mellékletben a 2021. évi szelektív-, zöld- és fenyőhulladék szállítási időpontokat tekintheti meg. A dátumokat a korábbi évek gyűjtési tapasztalatai és a hulladék mennyisége alapján határozta meg a szolgáltató.

Bővebben

Tartós élelmiszergyűjtést szervez a Katolikus Karitász

2020. November 27., Friday 06:40

A templomba járó vértessomlói, várgesztesi testvérek az adománynak szánt élelmiszereket leadhatják december 6-áig a szentmisék előtt és után a sekrestyében. Minden településen a helyi önkormányzattal közösen juttatják el a csomagokat a szerényebb körülmények között élők számára.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek