Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Szolgálati emlékérmeket adtak át a közgyűlésen

2018. március 10., szombat 20:11

Mozgalmas esztendőt tudhatnak maguk mögött a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai – ez a megállapítás évről-évre megfogalmazható a szervezet közgyűlési beszámolója, értékelése kapcsán, 2017 azonban kiemelkedően bővelkedett tennivalókban, eseményekben, programokban, és sajnos tűzoltásban is.

A többi között ez is elhangzott a péntek esti közgyűlésen, melyen részt vett Janky Róbert alezredes, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, Ágoston Gábor, a Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Igó István jelenlegi és Hartdégen József egykori polgármester is.

Az önkéntesek elsőként azon bajtársak emléke előtt hajtottak fejet, akik a tavalyi esztendőben vettek örök búcsút a szervezettől, barátoktól, majd Hartdégen Tibor parancsnok ismertette részletesen a mögöttük álló esztendőt, amely már januárban mozgalmasan indult, hiszen előbb egy kéménytűznél kellett beavatkozniuk, azt követően pedig egy autó- és garázstűznél, a tatabányai hivatásos tűzoltókkal közösen sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos lakóépületekre. A 2017-es év statisztikájában több alkalommal szerepelt avartűz, a nyári forróságban ez erdészetnek segítettek a csemeték locsolásában, Vértessomló és Várgesztes között szalmabálák égtek, egy lakatlan parasztház is lángra kapott, illetve veszélyessé vált fát kivágásához is hívták az önkénteseket.

A parancsnok kiemelte, hogy a tagok képzését továbbra is fontosnak tartják, tavaly 11-en tettek sikeres vizsgát a kisgépkezelő tanfolyam után. A falu rendezvényeinek előkészítéséből, lebonyolításából is hagyományosan kivették a részüket, s mindezek mellett a csapatok folyamatosan készültek a versenyekre, amely meg is hozta az eredményét: a hölgyek a Fejér megyei versenyt aranyéremmel zárták, az országost abszolút első hellyel, s immáron harmadszor szerezték meg az országos bajnoki címet. A Tűzoltó Olimpián a 14. helyen cégeztek, amely ezüst minősítést jelentett. A férfiak a Vértestolnai jubileumi háziversenyről ezüstéremmel utaztak haza, az országos bajnokságon a 7. helyen, a szintén honi kismotorfecskendő szerelő versenyen a 6. helyen végeztek, míg a Fertőszentmiklósi Kapocs Kupán abszolút első helyezést értek el. Az ifjúsági csapat sem tétlenkedett tavaly, ők a Tűzoltó Olimpián a 42 fős mezőnyben a 13. helyezést érték el, amely nemzetközi versenyeken elért második legjobb magyar eredménynek bizonyult.

Az elmúlt évben megkezdtünk egy szakmai munkát, melynek köszönhetően I. számú Együttműködési Szerződést köthettünk a Tatabánya Hivatásos Tűzoltósággal, tehát magasabb szakmai szintre lépett az egyesület, ám ez a kategória még több önkéntes munkát vár el a tagoktól – ez már Schäffer László egyesületi elnök beszámolójában hangzott el.

Az elnök, megköszönve a helyi és nemzetiségi önkormányzat támogatását, jelezte, hogy arra a szertár építése, bővítése kapcsán pályázható források megszerzésében is számítanak, mivel az egyesület számára nincs ilyen lehetőség, ugyanakkor a jelenlegi szertárukat már kinőtték. Az idei feladatok sorából a júliusi országos versenyt emelte ki, melyet az országos és megyei szövetség rendez meg a tervek szerint Tatán. A megmérettetésre a somlóiak mindhárom rajukkal készülnek, de a versenycsapatokon kívül önkéntes segítőkre is szükség lesz, így kérte, hogy minél többen jelentkezzenek. Azt is hozzátette, hogy a verseny időpontjában tartják Vértessomlón a nyári búcsút, így a templomi rendezvényhez sajnos csak korlátozottan tudnak segítséget nyújtani.

A közgyűlés részeként Janky Róbert 15 egyesületi tagnak nyújtotta át a 40 órás tűzoltó alaptanfolyam sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt, valamint Szolgálati Emlékérmet vehetett át Jakobi Attila (25 év), Hetzl Balázs (20 év), Zink Gergely (10 év) és Tromposch György (10 év).

május

24 Vércse LEADER Piknik

  • Időpont: péntek 0:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Álláspályázat

2024. május 16., csütörtök 08:06

Vértessomló Község Önkormányzata, Vértessomló Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde pályázatot hirdet Köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében főigazgató munkakör/feladatkör betöltésére.

Bővebben

Ne váljon áldozattá!

2024. május 6., hétfő 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek