Vértessomló

Már idén is jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi

2023. February 7., Tuesday 06:26

Az idei felvételin már nem központi előírás az emelt szintű érettségi, ennek megköveteléséről az egyetemek, főiskolák saját hatáskörben döntenek. Nem lesznek központilag meghatározott minimumpontszámok sem. A felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire február 15-ig lehet jelentkezni.

Bővebben

Ismét a Sissy győzött

2023. February 6., Monday 06:43

2016-ban szervezték meg első alkalommal Vértessomlón az illendően nem öregfiúk, hanem U40+ Kupa névre keresztelt teremlabdarúgó tornát, melynek gondolata még az előző évben, a somlói szüreti felvonuláson született meg, amikor a két fociszerelmes, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és a házigazdák polgármestere arról egyeztetett, hogy a hivatalos találkozások közé érdemes lenne beiktatni egy jóízű focit is.

Bővebben

Lencz Tímea fotói egyenként és együtt is történetet mesélnek el…

2023. February 6., Monday 06:09

Hiszem, hogy egy szép fotó megfogja az embereket. Mint minden művészeti alkotás, mindenkinek mást jelentenek: emlékeket idéznek fel, gondolatok, asszociációk születnek. A fotók egy napló részletei, a kiállítás pedig az elmúlt pár évem összefoglalója. Egyenként és együtt is történetet mesélnek el – ezekkel a gondolatokkal ajánlja az érdeklődők számára Lencz Tímea élete első kiállítását, amely február 2-án nyílt meg a vértessomlói Művelődési Házban.

Bővebben

Medveles február másodikán

2023. February 1., Wednesday 06:00

A Szegedi Vadaspark vendégei Mici és Ursula viselkedéséből következtethetnek arra, hogy az eddigi enyhe tél után már a tavasz következik, vagy még számítani kell kemény mínuszokra.

Bővebben

Figyelj, gyalogos! Gyalogos, figyelj!

2023. January 25., Wednesday 12:43

Ez év első három hetében a Komárom-Esztergom vármegyében bekövetkezett személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek majdnem 30%-ban érintett volt gyalogos személy.

Bővebben

Mentesülhetnek a fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek

2023. February 2., Thursday 13:02

Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt – jelentette be közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Bővebben

A háborús hősökre és áldozatokra emlékeztünk

2023. January 31., Tuesday 10:46

Az I. világháborús emlékművön 18, a temetőben állított II. világháborús emlékművön 59 név olvasható Vértessomlón. Ők mindannyian háborúban veszítették életüket, többségük a leszármazottak számára ismeretlen helyen nyugszik.

Bővebben

Falvak fejlesztése

2023. January 23., Monday 15:42

A kistelepüléseken szükség van minden olyan közszolgáltatás és piaci szolgáltatás megerősítésére, amelyek a falvakban élők életminőségének folyamatos javulását eredményezik – erről beszélt a Magyar Nemzetnek a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár kiemelte: a nehézségek, az energiaválság ellenére is tovább folytatják a falvak megerősítését, az ottani életkörülmények javítását.

Bővebben

Szűrővizsgálattal az egészségért

2023. January 5., Thursday 06:15

Azok a Vértessomlón lakó 45-65 év közötti hölgyek, akik az elmúlt két esztendőben nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, 2023. január hónapban névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

Bővebben
További hírek
2023. January 17., Tuesday 19:33

Szerdán drágul az üzemanyag

Szerdán ismét az áremelkedésé a főszerep: drágább lesz a benzin és a gázolaj is, mindkettő bruttó 10-10 forinttal
Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek