Vértes Kupa Vértessomlón

2019. február 26., kedd 09:08

2013-ban még két, idén pedig már négy (U7, U11, U13, U17-női) korosztály fiatal labdarúgói, fiúk és lányok egyaránt rúgták a bőrt a hétvégén a Vértes Kupa keretében Vértessomlón.

Az immáron hetedik alkalommal rendezett teremfoci összecsapás résztvevői szombaton és vasárnap, reggeltől estig küzdöttek az érmekért, s nem egy izgalmas, szoros meccs végén kellett a szurkoló szülőknek megállapítaniuk, hogy hiába a számtalan ziccer, kapufa, ezt a játékot bizony gólra játsszák.

Voltak igazán gólzáporos találkozók, küzdelmes, de találatot nem eredményező, s olyan meccsre is volt példa, amely során a rendes játékidő végére nem sikerült egyik csapatnak sem felülkerekednie, így büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

A hétvégén a Szár, a Vulkán, a tatabányai Vasas, a TAC, a TSC, a Nyergesújfalu, a Fortuna, a Baj, a Voyage, s a házigazda Vértessomló csapatai összesen 54 mérkőzést játszottak le, s szereztek 347 gólt. A mérkőzések sorozatát az U13-as csapatok nyitották, közülük a TSC I. a döntőben magabiztos, 4-1 arányú győzelmet aratott a Vértessomló II. felett, így a házigazdáknak meg kellett elégedniük a második helyezéssel, a harmadik helyet a TAC szerezte meg. Szombat délután első alkalommal csaptak össze a kupa keretében hölgyek (U17) is, a Fortuna semmit sem bízott a szerencsére, mindhárom mérkőzése után győztesként hagyta el a pályát, s hódította el 9 ponttal a kupát. A két négypontos csapat a TSC és a Vértessomló között a gólarány döntött a tatabányai együttes javára, a vendéglátók tehát bronzérmet vehettek át.

Vasárnap a legkisebbek alaposan kinyitották a gólzsákjukat, ők pár óra alatt pontosan 140 gólt rúgtak. A hazaiaknak nem igazán kedvezett a sorsolás, hiszen a két későbbi döntős csapattal egy csoportban küzdöttek, így elég korán szerte is foszlottak az érmes reményeik. A bronzéremért a Baj és a Voyage csapott össze, s ez utóbbi gárda a 10 perces játékidő alatt 10 gólt rúgott, míg a Baj csupán csak kétszer volt eredményes. A döntőben nem bírt egymással a Vulkán és a TAC, a rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult, és sokáig úgy tűnt, hogy a büntetők sora is elhúzódik, hiszen csapatonként már tíz rúgásnál jártak, amikor az egyik kis tatai labdarúgónak sikerült beállítani a 4-3-as végeredményt, így a TAC játékosai vehették át a kupát. Az U11-es korosztály mérkőzései sem hoztak sikert a Vértessomlónak, három vesztes meccs után búcsúztak a küzdelmektől. A harmadik helyért vívott csatában a Baj felülmúlta a Szár együttesét, a döntőben pedig a Voyage a Nyergesújfalu gárdáját.

A gyerekek, fiatalok ezúttal is, mint minden évben, nem csak a csillogó kupákkal, érmekkel, no meg az izgalmas meccsek élményével gazdagodtak, hiszen a rendezvénynek kezdetektől támogatója a Várgesztesi Villapark, amelynek köszönhetően az U7, U11 és U13 korosztály győztes csapatainak játékosai, valamint legsportszerűbb együttesként az U7-es somlóiak egy-egy felnőtt kísérővel belépőjegyet nyertek a park élményfürdőjébe.

Kevesebb