Farsangolós hétvége

2019. február 17., vasárnap 10:47

Pénteken az iskola diákjai, majd szombaton a település legkisebb lakói vették birtokukba Vértessomló legnagyobb létesítményét, az iskola sportcsarnokát.

Mindkét intézmény farsangi mulatságot rendezett, így nem csoda, hogy a királylányok, lovagok, tündérek, illetve boszorkányok mellett megelevenedtek a népszerű mesék és filmek hősei is.

Szombaton Hajósné Takács Anikó intézményvezető köszöntötte az apróságokat és szüleiket, rokonaikat, hangsúlyozva, hogy a rendezvény csak a szülői közösség segítségével és támogatásával jöhetett létre, az esemény bevételét pedig – mint minden évben – eszközbeszerzésre, játékokra fordítják.

A bevonulást és a csoportos bevezető műsort követően egyenként is bemutatkoztak a kis maskarások, de volt német nemzetiségi és magyar táncház is, miközben a büfé várta finomságokkal a vendégeket, s meglepetésként zsonglőrprodukció szórakoztatta a szünetekben a farsangolókat.

S, hogy a felnőtteknek is jusson a jóból, az óvodásokat követően ők vették birtokba a csarnokot, hogy a hagyományos svábbálban hajnalig búcsúztassák a telet.

Az ovifarsang képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb