Közös nyárköszöntés

2016. május 21., szombat 19:00

Nagyjából száz vendég érkezett a környei Idősek Klubjába pénteken a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból, Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról. A szép korúak kistérségi közös nyárköszöntő programját immár harmadik alkalommal szervezték meg Környén, s bár napokkal korábban még volt némi aggodalom az időjárás miatt, a rendezvénnyel végül a szikrázó napsütésben valóban köszönhették a nyarat.

Az eseményt – melyet Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere, Marx Ernő Tarján, Igó István Vértessomló, Nagy Csaba Vértesszőlős, Beke László, a házigazda Környe polgármestere és Mecsei Ilona, a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatója is megtisztelt jelenlétével – Halász-Becker Anita szolgálatvezető ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg: önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött. A mi világunk önökkel, szüleink, nagyszüleink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg.

A harmadik nyárköszöntő vendégeit a környei táncos diákok és ovisok is megajándékozták műsorukkal, s maguk a szép korúak is készültek: az ízletes vendéglátásig majdnem két órán át adomáztak, énekeltek, verseltek, meséltek pajzán történeteket, egyszóval ünneppé varázsolták az ünnepet.

Kevesebb