Búcsú a mesevilágtól

2016. June 5., Sunday 19:00

Virágos boltív alatt léptek ki a mesevilág kapuján, s vették át a kékfestő anyagból készült ballagó tarisznyájukat a Vértessomlói Német Nemzetiségi Óvoda nagycsoportosai szombat délelőtt. Mesevilág most mennem kell, de nem feledem, amit tőled kaptam. Mesevilág, az emlékek a szívem mélyén örökre megmaradnak. Viszlát csodás mesevilág – szólt az ének, a szülők, nagyszülők, rokonok, barátok pedig könnyes-büszke tekintettel követték lépteiket.

A 14 népviseletben érkező aprótalpú német és magyar nyelven előadott körjátékokkal, dalokkal, mondókákkal, végül pedig ballagós versekkel, énekekkel adott ízelítőt abból, hogy az óvodában töltött évek alatt milyen sokat okosodtak, s köszöntek el szeretett nevelőiktől, társaiktól.

Az óvó és dadus nénik óvtak, neveltek benneteket, szeretettel, türelemmel, bátorítással és bizalommal fordultak felétek. Tudták, hogy a simogatás, az ölelés, a nevetés, a mosoly, mind-mind kapu, melyeken keresztül sok-sok jó dolog lopakodik be a kis lelketekbe. Rengeteg élménnyel gazdagodtatok, s reméljük, egy életen át emlékezni fogtok az együtt töltött szép időkre – szóltak az elköszönés gondolatai Hartdégenné Kluber Ibolyától, aki azt kérte a gyerekektől, hogy a betűk és számok birodalmában is szeressék egymást, vigyázzanak egymásra. Az intézményvezető a szülőkhöz fordulva így folytatta: ne feledjék, nem az lesz boldog felnőtt, aki mai szemmel teljesíteni tud, hanem az, aki teljes értékű kisgyermekként élhetett.

Az óvodavezető köszönetét fejezte ki az önkormányzat számára a gyermek- és óvodabarát intézkedésekért, Somló Nagy Renátának virággal fejezte ki háláját, mivel az anyuka heti egy alkalommal önzetlenül tanít sváb néptáncot az intézményben, Krüpl Gábor a Bozsik kupa koordinációjáért, Krüpl Vilmos pedig az óvoda főbb eseményeinek megörökítésért vehetett át a ballagási ünnepségen ajándékot.

Hartdégenné Kluber Ibolya végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a kollektíva kapcsán büszkeségének adott hangot – ahogy fogalmazott – nem csupán a magas színvonalú szakmai munkájukért, hanem azért a példaértékű összefogásért, az áldozatkész helytállásért, melyre az elmúlt hónapokban nagy szükség volt.

Kevesebb