Somlói indulók a Henkel futáson

2018. szeptember 24., hétfő 08:15

Bár szeptember 21-én még bíztak az égiek kegyeiben a másnapi, I. Henkel futás szervezői, szombat reggelre alaposan beborult, a csatornáit is megnyitotta, és egy ideig még a szél sem kímélte a tömegsport rendezvény résztvevőit a környei tó partján.

Minden bizonnyal ez lehetett az oka, hogy a korábban online nevezők egy része távol is maradt, érkezett azonban bőven „utánpótlás”, hiszen 55-en regisztráltak a helyszínen, így egy híján 200 futó rajtolhatott el a különböző távokon és kategóriákban.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett versenyre nemcsak helyből és a környékbeli településekről, Tatabányáról, Tatáról, Oroszlányból, Vértessomlóról, Kocsról, Tarjánból, Naszályról érkeztek, a nevezők között volt győrújbaráti, de még szombathelyi sportoló is.

A szervezők a hosszú távot kedvelőkre is gondoltak, hiszen míg a korábbi években hagyományos októberi futóversenyen 3 ezer méter, azaz egy teljes tókör volt a leghosszabb, ezúttal 6 és 9 kilométert is teljesíthettek a legsportosabbak.

A 3 kilométeres távon korcsoportjában aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor Kocsis Zoltántól, a Henkel környei gyárának igazgatójától Bojtor Zsófia, Bigun Martin, Lengyel Renáta, Balogh Barbara, Varga Tamás, Lovrity Ingrid, Licskó Csaba. Szintén egy tókörön ezüstérmes teljesítményt nyújtott Mórotz Zsuzsanna, Lukács Soma, Matykó Zsuzsanna, Rádi Gábor, Szakály Zsuzsanna, Preil Norbert, harmadikként ért célba Pájka Zsófia, Tóth-Fazekas Balázs, Hamacsek Ildikó, Szommer Károly, Magyar Ildikó, Tisch Gábor. Két tókört teljesített korcsoportjában a leggyorsabban Talabér Hanna, Szabacsi Gábor, Friedrich Bernadett, Nagy Róbert, Weltzné Pókos Zsuzsanna, és Kocsis Zoltán, a gyárigazgatónak Beke László polgármester nyújtotta át az aranyérmet. A 6 kilométeres távon második helyezést ért el Novák Réka, Fenyvesi Zoltán, Badori István, harmadik lett Szinger Mónika, Szendrei Zsolt. A leghosszabb táv, a 9 kilométer megtétele után korcsoportjában aranyérmet vehetett át Paluska-Holló Kitti, Szilágyi Tibor, Nagy Krisztina, Horváth Ferenc. Kategóriájában második lett Sebők Emília, Fóthi Zoltán, Demeterné Slezák Éva, Katona János, míg harmadik Gaál Eszter, Matuska Tamás, Santavecz Andrea és Seprényi Ferenc. Versenyzők, szurkolók ámuló, elismerő pillantásai közben ért célba a mindössze 6 esztendős győri Sklánicz Balázs, aki édesapjával vállalkozott 3 tókör megtételére, ezért Beke László polgármester az eredményhirdetéskor különdíjban részesítette. A 9 kilométeres táv lefutására egyébként 41 nevező vállalkozott, Balázs 59 perc 19 másodperces idejével az abszolút eredménylistán édesapját és két női versenyzőt is megelőzve végzett a 38. helyen.

Kevesebb