Legyünk csak barátok…

2018. szeptember 15., szombat 17:51

Sokadik alkalommal találkoztak pénteken az Idősek Klubjának környei és vértessomlói tagjai, hiszen a közös, tartalmas összejöveteleik gyökerei hosszú évekre nyúlnak vissza, a két település szép korú lakói között ez idő alatt valóban baráti szálak szövődtek.

A Művelődési Házban folyó munkálatok miatt ezúttal a vértessomlói Nyugdíjas Székházban gyülekeztek, ahol a klub kollektívája és a házigazdák igazi családias hangulatot varázsoltak a szépen megterített asztalokkal, ízletes vendéglátással, s egyáltalán nem utolsó sorban a színes, szívből jövő műsorral. 

A vendégeket – köztük Igó István polgármestert, Mecsei Ilonát, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatóját – Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, gondolatai középpontjában a barátságot szerepeltetve, azt a barátságot, amely a somlói és környei idősek között ma már természetes módon létezik. Ne haladj előttem, mert nem tudlak követni! Ne gyere utánam, mert nem tudlak vezetni! Jöjj ide mellém, és legyünk csak barátok – hangzott el a szolgálatvezetőtől az idézet, majd a somlói kisgyerekek, Hetzl Eszter, Takács Szófia, Könyves Janka és Könyves Nándor énekei, versei adtak ízelítőt abból, milyen szívhez szóló a barátság jegyében, őszinte szeretettel összeállított műsor.

Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod… - meglepődött mosollyal hallgatta az ismert dallamot a környei Gyarmati István, amikor a szolgálat kollektívája a műsort követően körbefogta, hiszen Pista bácsi szeptember 1-jén töltötte be 98. életévét. Ő – ahogy már a környeiek megszokhatták – pajzán humorral köszönte a köszöntést, nem hagyva ki, hogy szíve szerint valamennyi szépasszonyt megcsókolná, Halász-Becker Anita pedig ígéretet tett, hogy a 100. születésnapján hatalmas mulatságot csapnak.

A köszöntéséhez kapcsolódott Mecsei Ilona is, valamennyi jelenlévő számára példaként állítva Pista bácsit, s azt kívánta, hogy mindannyian éljenek meg ilyen szép kort. Az igazgató az idősek részére azért fejezte ki köszönetét, mert igénybe veszik a szolgáltatásokat, a kollektíva számára azért, mert szívvel-lélekkel, gondoskodóan végzik a munkájukat, a két község polgármestereinek pedig azért mondott köszönetet, mert figyelemmel követik a feladatellátást, s mindent megtesznek a szolgálat támogatása érdekében.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb