Vértessomlóra vándorolt a III. Tűzoltó Kapocs-kupa

2016. április 19., kedd 20:00

Aranyéremmel zárta a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület a III. Kapocs-kupa Országos tűzoltó versenyt, melyet a Magyar Tűzoltó Szövetség rendezett meg a hétvégén. A vértessomlói fiatal férfi raj Tótkomlóson saját csúcsot állított fel.

A Tűzoltó Kapocs-kupa alapjait tavaly márciusban épp Vértessomlón tették le. Schäffer László egyesületi elnök 2013 szeptemberében vetetette fel, hogy Magyarországon is szervezhetnének az Ausztriában már hosszú évek óta honos szívó-szerelő versenyt, amely megrendezhető teremben, s kiválóan szolgálja téli időszakban a felkészülést. Javaslatát a kezdetektől támogatta és a megvalósítást aktívan segítette Mihály János, az MTSZ Tűzoltó Verseny Tagozatának akkori elnöke, majd a Magyar Tűzoltó Szövetség befogadta a rendezvényt munkatervébe, s a vértessomlóiak társzervezésében érkezett el a verseny napja. A program olyannyira sikert aratott, hogy 2015 őszén, Kőszegen máris megszervezték a másodikat, ott azonban nem jött ki túl jól a lépés a somlóiaknak, a hölgyek és a férfiak is a második helyen végeztek.

Így érkezett el a harmadik, immáron tótkomlósi kupa, amelyre a vértessomlóiak egy fiatal férfi rajjal, s egy tízfős, igen lelkes szurkolótáborral érkeztek. A csapat először egy biztonsági szerelést hajtott végre, majd a második fordulóban – Schäffer László elnök megfogalmazása szerint – következett egy kisebb fajta csoda, hiszen a raj 19.66-os időeredménnyel saját csúcsot állított fel, ami 5 századdal maradt el az országos legjobbtól. Tótkomlóson nem is találtak legyőzőre, az eredményhirdetéskor ők állhattak a dobogó legmagasabb fokára. Az elnök bízik benne, hogy a következő Kapocs-kupán a somlóiaknak sikerül ezt az eredményt is túlszárnyalniuk, amire szerinte jelentős esély van, hiszen a fiatal tűzoltóversenyzők mindent megtesznek a siker érdekében. Büszkék vagyunk a csapatunkra, mert ismét sikerült „bearanyozniuk” Vértessomló és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület hírnevét a maroknyi lelkes tűzoltónak – fejezte ki elismerését és gratulációját Schäffer László.

A csapat tagjai voltak: Batin Ábel, Geijer Szabolcs, Kovács Roland, Nagy Patrik, Zippenfenig Gergő
Felkészítő: Zink Gergely

Kevesebb