Vértes Kupa Vértessomlón

2016. február 1., hétfő 20:00

2013-ban még két, idén pedig már négy (U7, U11, U14, U16) korosztály fiatal labdarúgói, fiúk és lányok egyaránt rúgták a bőrt a Vértes Kupa keretében Vértessomlón. A negyedik alkalommal rendezett teremfoci összecsapás résztvevői szombaton és vasárnap, reggeltől estig küzdöttek az érmekért, s nem egy izgalmas, szoros meccs végén kellett a szurkoló szülőknek megállapítaniuk, hogy hiába a számtalan ziccer, kapufa, ezt a játékot bizony gólra játsszák.

Így volt olyan találkozó, ahol végig az egyik gárdának „állt a zászló”, aztán jött egy kicsi hullámvölgy, pár hatalmas, ámde mégis kihagyott helyzet, miközben az ellenfél „felszívta” magát, kis idő alatt egyenlített, s a mérkőzés lefújása előtti pillanatokban megszerezte a győzelmet eredményező gólt is.

De olyan meccsre is volt példa, amely során hol itt, hol ott pottyantak a gólok, s a rendes játékidő végére nem sikerült egyik csapatnak sem felülkerekednie, így büntetőkkel dőlt el a továbbjutás, vagy a dobogós helyezés sorsa.

A hétvégén a Szár, TASK, TAC, Vértesi Erőmű, Lábatlan, Vulkán, Kocs, Kecskéd, Nyergesújfalu, s a házigazda Vértessomló csapatai összesen 54 mérkőzést játszottak le, s szereztek 312 gólt. A legkisebbeknél a Vértessomló I. nyerte el a kupát, mögötte végzett a Vértesi Erőmű, harmadik lett a TASK. Az U11-es csapatok között a Lábatlan bizonyult a legjobbnak, a második helyezésnek a Vulkán, míg a harmadiknak a vértessomlói csapat örülhetett. A 3 évvel idősebbeknél a Szár hódította el a Vértes Kupát, ezüstérmes teljesítményt nyújtott a TAC, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a TASK állhatott fel, a negyedik helyre szorítva a házigazdák csapatát. A legidősebbek között a somlóiak számára már a Kocs elleni első mérkőzés sem sikerült túl jól, nem is tudták a dobogó közelébe verekedni magukat. Az U16 Vértes Kupáját a TASK vihette haza, a díjátadásnál ezüstérmet vehettek át a lábatlani fiatal labdarúgók, míg a harmadik helyet a TAC szerezte meg.

A gyerekek, fiatalok ezúttal is, mint minden évben, nem csak a csillogó kupákkal, érmekkel, no meg az izgalmas meccsek élményével gazdagodtak, hiszen a rendezvénynek kezdetektől támogatója a Várgesztesi Villapark, amelynek köszönhetően valamennyi korosztály győztes csapatainak játékosai egy-egy felnőtt kíséretében belépőjegyet nyertek a park élményfürdőjébe.

Kevesebb