A tolvajok nem üdülnek!

2018. június 22., péntek 06:20

Megszaporodnak nyáron a zseblopások. Az erre „szakosodott” elkövetők jellemzően a nagy forgalmú, tömegeket vonzó helyeken, tömegközlekedési eszközökön, vasút- és autóbusz állomásokon, piacokon, bazárokban, bevásárló központokban tevékenykednek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját és egyéb értékeit még elindulás előtt tegye biztonságos helyre, bankkártyáját és a hozzá tartozó PIN-kódot ne tartsa egymás mellett.

Gépkocsiját zárja be mindig, értékeit, táskáját még néhány percre se hagyja benne!

Az autópályán a pihenőkben is zárja be a gépkocsiját, ne hagyja, hogy eltereljék a figyelmét segítségkéréssel, műszaki hiba jelzésével! Forgalmas helyeken, tömegben táskáját tartsa testközelben, értékeit a táska belsejében helyezze el, válltáskáját maga előtt fogja, a hátizsák, hátitáska külső zsebeiben, farzsebében ne tartson értékeket.

Ha pedig hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát a közelben, ellenőrizze értékeinek meglétét, baj esetén azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón.

KEM-RFK

Kevesebb