Százak bíztatták a Fekete fivéreket

2017. augusztus 20., vasárnap 12:22

Több, mint négyszázan érkeztek szombaton a Bányászati Múzeumba a városból és a környező településekről (köztük Vértessomlóról és Várgesztesről), hogy szurkoljanak a Visegrádi Négyek erős embereinek csapatversenyén, különösen a főszervező, Fekete László fiainak.

Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a cseh, lengyel, szlovák és hazai párosokat, majd rögtön emberes feladattal indult a vetélkedés: különböző súlyú kőgolyókat kellett átemelni az akadályon, s ebben a magyarok bizonyultak a legjobbnak, ugyanis csak nekik sikerült a 200 kilóssal is megbirkózni.

A szponzor, Bridgestone 450 és 600 kilós gumikerekeinek forgatásánál aztán sajnos megsérült a szlovák együttes egyik embere, akit kórházba is kellett szállítani, így már csak három párosnak maradt esélye a győzelemre.

Következett a Grundfos 110 kilós szivattyúival való 60 méteres futás, amit szintén a hazaiak nyertek, majd a 9,3 tonnás csilleszerelvény húzás.

Az utolsó szám előtt már csak a magyar és a cseh csapatnak volt esélye a győzelemre. Ez súlyok emelésével kezdődött, és 240-270 kilós súlyok lépcsőn való feljuttatásával folytatódott. A nézők fergeteges biztatása mellett ezt a számot is sikerült megnyernie a Fekete fiúknak, így Magyarország erős emberei győztek a cseh, lengyel és szlovák párosok előtt.

A hatalmas ovációval kísért eredményhirdetés után pedig következett a közös fotózás, a szelfik készítése, s annak konstatálása, hogy nagysikerű, sokakat megmozgató rendezvényt sikerült megrendezni a Bányászati Múzeumban.

Az esemény képeit a www.oroszlany.hu Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb