Új szolgáltató veszi át az orvosi ügyelet működtetését

2017. július 1., szombat 13:15

Az Oroszlányban és Tatán is jelen lévő Inter-Ambulance Zrt. működteti 2017. július 1-jétől Tatabányán a háziorvosi ügyeletet, s látja el a megyeszékhely lakóin kívül Környe, Várgesztes, Vértessomló, Vértesszőlős, Tarján, Héreg és Szárliget betegeit.

A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Dr. Zacher Gábor, az Inter-Ambulance Zrt. szakmai igazgatója tartott pénteken sajtótájékoztatót. Ezen a város vezetője köszönetet mondott az eddigi szolgáltatónak, a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. munkatársainak és a tatabányai háziorvosoknak, akik az elmúlt hat esztendőben sokszor erejükön felül teljesítettek, hogy biztosítani tudják az ellátását.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyermekorvosi ügyeleti időt a gyermek háziorvosok javaslatait és az eddigi szolgáltató, a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. adatait alapul véve határozták meg: munkanapokon 16-22 óra között, míg hétvégén és ünnepnapokon 10-22 közötti intervallumban. A gyermekeket a gyermekorvosi ügyeleti időn kívül az ügyeletes felnőtt háziorvosok látják majd el. Hasonlóan az eddig bevett gyakorlathoz, amennyiben szakmailag indokolt, a Szent Borbála Kórházba irányítják további kezelés céljából mind a gyermekeket, mind pedig a felnőtteket.

A felnőtt ügyleti rend változatlan marad: a betegeket munkanapokon délután 16.00 órától másnap reggel 08.00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon reggel 08.00 órától másnap reggel 08.00 óráig látják majd el. Az ügyelet telefonszáma sem változik, továbbra is a 34/316-800-as számon lesz hívható.

Az új szolgáltató 2017. július 1-jétől egyelőre a megszokott helyszínen, a Béla király körtér 69. szám alatt várja majd betegeit két felnőtt és egy gyermekorvos részvételével, két vadonatúj ügyeleti autóval.

Kevesebb