Többet költünk

2017. május 26., péntek 06:51

2017. márciusban az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,3%-kal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,3%-kal emelkedett.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 5,4%-kal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3,7%-kal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,7, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,1%-kal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 7,6%-kal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes- (14%), a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben (12%), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (8,3%), a használtcikk- (6,4%), a bútor-, műszakicikk- (4,8%), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben (3,9%). Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 2,3%-kal nőtt.

KSH

Kevesebb