Vértessomlói Sportnap

2024. június 9., vasárnap 20:00

Nem csupán a focilabdáé volt a főszerep június 8-án Vértessomlón, ahol kicsiknek és nagyoknak idén is többféle bajnokságot szervezett a Vértessomlói Községi Sportkör a hagyományos Sportnap keretében.

Délelőtt a Rieder Antal emléktornán nyolc (Vértessomló, Nyergesújfalu, Tatabánya Vasas, Tatabánya, Vulkán, Szomód, Sár, Puskás Akadémia) U7-es korosztályú csapatai rúgták a bőrt két csoportban. A 10 perces összecsapások olyannyira gólzáporosnak bizonyultak, hogy a 16 mérkőzés alatt 182 gól született. A házigazdáknak nem igazán jött ki a lépés, nem sikerült beverekedni magukat az elődöntőkbe, ahol a Vulkán, a TSC, a Puskás Akadémia és a Tatabánya Vasas küzdött. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Vasassal vívott nagy csata után, 4-3-as győzelmet elérve léphetett fel a Vulkán. A döntő is bővelkedett izgalmakban, végül a Puskás Akadémia 5-4 arányú győzelmet aratott a Tatabánya felett, így ők vehették át a legfényesebben csillogó serleget.

A sportnapon a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap támogatásának köszönhetően minden sport-és játékeszköz, légvár díjtalanul várta a kicsiket, nagyokat, de a programban a Környezettudatos Élménynap keretein belül petanque, judo, tollaslabda, kosárlabda, lábtenisz, HIIT tréning és mini tűzoltó verseny is szerepelt.

Kevesebb