Most bárki javaslatot tehet arra, hogy hol trafizzanak a rendőrök

2024. április 4., csütörtök 19:19

Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart 2024. április 19-én reggel hat és április 20-án reggel hat óra között, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbáljuk visszaszorítani a gyorshajtást – tudatta a Police.hu.

Mint írták, a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretnék figyelembe venni, ezért idén is várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok.

Az ötleteket 2024. április 8-án 12 óráig várják az erre a célra létrehozott e-mail címeken, Komárom-Esztergom vármegyében a speedmarathon@komarom.police.hu-n.

A lakosság jelzései alapján, illetve a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a rendőrség tájékoztatni fog a honlapján.

Hangsúlyozták, az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek. A gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele – fogalmaztak.

Kevesebb