Köszönet a nőknek!

2024. március 11., hétfő 09:11

Igazán kitett magáért a vértessomlói nyugdíjas szakszervezet március 8-án délután a nyugdíjas házban szervezett nőnapi mulatságon. A helyből, Tatabányáról, Környéről, Várgesztesről is érkező vendégeket finom italok és disznótoros lakoma fogadta, majd miután mindenki elfoglalta a helyét, a szakszervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Imeli János örömét fejezte ki, hogy a 2024-es rendezvények sorozatát éppen a nőnappal tudják elkezdeni, ami idén meghozta a tavaszias időjárást is. Ezt követően megköszönte a tagok reggel óta tartó munkáját a finom vacsora elkészítésében. Imeli János sajnálatát fejezte ki, hogy ebben az évben fizikai segítség hiányában elmaradt a szokásos közösségi disznóvágás, de ezt az asztalokra felhelyezett finom falatok azért valamelyest kárpótolták a vendégeket. Miután minden hölgynek nagyon jó egészséget és boldogságot kívánt, átadta a szót Igó Istvánnak. A polgármester miután üdvözölte a megjelenteket, elmondta, hogy a „gyengébbik nem” kifejezés korrekcióra szorul. A társadalomban – bár egyes feladatokban fizikai korlátba ütköznek – a hölgyeknek sokkal több feladatuk van, mint a férfiaknak. Nagyobb szerepet töltenek be a háztartási teendőkben, például az ebéd elkészítésében, illetve a gyermeknevelésben is. Hozzátette, hogy véleménye szerint bár ezekhez a férfitársadalom is hozzá tesz, de lényegesen kevesebbet, ezért sorolná mindenképpen az erősebb nem képviselőihez a hölgyeket. Végezetül elmondta, hogy a nőnek nem csak a szívét, hanem a lelkét is ápolni kell, hiszen akkor van boldogság, jó hangulat a családban, ha ez szinkronban van.

A szép gondolatok után Mautner János szakszervezeti tag három gyönyörű nőnapi köszöntővel örvendeztette meg a megjelenteknek, majd közösen elénekelték a Béke fejedelme című dalt. Az utolsó felszólaló a tatabányai vendégek képviselőjeként Haraszti Lászlóné volt, aki Márai Sándor versét olvasta fel, majd egy vicces anekdotát osztott meg a férfiak és a nők közti különbségről, amellyel tovább fokozta a jó hangulatot. A hölgyek tiszteletére szervezett esemény ezt követően vacsorával és kellemes beszélgetésekkel folytatódott, és természetesen a nőnapi ajándék, a csodálatos virág sem maradt el.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb