Lánglovag képzés a községben

2018. január 25., csütörtök 06:14

Az idei év első 40 órás önkéntes tűzoltói tanfolyama kezdődött meg Vértessomlón. A község tűzoltói már évek óta jó példát mutatnak a szakmai versenyeken elért sikereikkel és az egyesületi élet pezsgővé tételével.

Ilyen lehetőség volt számukra a most indult képzés is, melynek házigazdájaként vendégül látják a szomszédos Környe és Kecskéd községek fiatal önkénteseit. A tanfolyamon az elméleti ismeretek megszerzését követően a gyakorlatban sajátítják el a tűzoltás alapfogásait. Az újoncok képzését a Tatabányai hivatásos tűzoltók végzik, átadva tűzoltói tapasztalatukat. Megtanítják azokat a szabályokat is, amelyek megismerésével az önkéntesek aktív közreműködői lehetnek a hivatásos tűzoltók szolgálatának. A 20 újonc a februári vizsgát követően szolgálatba áll Vértessomlón, Kecskéden és Környén, hogy önkéntes tűzoltóként javítsák településük közbiztonságát.

A tűzoltóság szervezetében az önkéntesek tevékenysége mindig komoly segítséget jelentett. Az elmúlt években az önkéntes tűzoltó egyesületek száma folyamatosan gyarapodott. A tűzoltószerek a szakfelszerelések és a laktanyák fejlesztése mellett a képzések is alapvető részei a hatékony működésnek.

Kevesebb