Adakozó Mártonra emlékeztek

2017. november 11., szombat 10:57

Zsúfolásig megtelt péntek este az óvoda tornaterme, ahol Hartdégenné Kluber Ibolya intézményvezető köszöntötte elsőként a szülőket, rokonokat, hozzátartozókat és ismerősöket a Márton nap alkalmából.

Mint elmondta, az apróságok a hét folyamán megismerkedtek a szent életével, cselekedeteivel, amelyek fő üzenete: adni jó. Lámpás készítés, szöszmötölő is szerepelt a programban, pénteken pedig felidézték a nagycsoportos ovisok az önzetlenségéről, adakozásáról, jószívűségéről híressé vált Szent Márton leginkább ismert cselekedetét, amikor köpönyegét megosztotta egy koldussal.

Meglepetésként végül német nyelven szóltak a dalok, amit az óvónőkkel, dadákkal kiegészített alkalmi kórus adott elő a jelenlévők nagy örömére, akik között ott volt Igó István polgármester mellett Krüpl Etelka, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke is.

Az ünnep az óvodában vendéglátással folytatódott, a kínálatban zsíros kenyérrel és lilahagymával, s ízletes, forró gyümölcsteával. A résztvevők ezt követően lovas felvezetéssel indultak az óvónők, szülők által készített lámpásokkal, Márton napi dalokat énekelve a templomhoz, ahol Hartdégen József ex-polgármester jóvoltából Márton napi tűz, a jó cselekedeteket jelképező fény, valamint közös dalolás várta a kicsiket.

Kevesebb