Közlekedik a család

2023. május 19., péntek 05:00

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot a Porsche Hungária Kereskedelmi KFT és az Autós Nagykoalíció szakmai támogatásával.

A vetélkedő célja továbbra is, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás.

A verseny területi döntőjére 2023. június 17-én 09.00 órától 14.00 óráig a Tatabánya, Győri út 23. szám alatt lévő INTERSPAR Hipermarket parkolójában kerül megrendezésre. A nagy értékű fődíjra tekintettel nagyon fontos számunkra, hogy a területi versenyen minél több család kapjon lehetőséget a részvételre.

Területi verseny:

A vármegyei balesetmegelőzési bizottságok a területi versenyt a verseny honlapján ( www.kozlekedikacsalad.hu) közzétett helyszíneken (főváros és megyeszékhelyek).

A területi versenyre jelentkezni lehet:

Az elektronikus jelentkezésnél meg kell adni a családtagok vezeték- és keresztnevét, életkorát, lakcímét (a vármegye megadásával vagy Budapest megjelöléssel), illetve a vezetői engedély számát.

A verseny honlapján jelentkező családok elektronikus visszajelzést kapnak, majd regisztrációs adataikat a szervező a kiértesítés és a folyamatos kapcsolattartás érdekében a területi balesetmegelőzési bizottságoknak megküldik. A versenyzők a regisztrációval tudomásul veszik, hogy a regisztráció során megadott adataikat a szervező az érintett területi balesetmegelőzési bizottságnak továbbítja.

A területi versenyek feladatai:

Egy család csak egy területi versenyen indulhat és egy személy kizárólag egy család tagjaként vehet részt a versenyben. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut az országos döntőbe, aki a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül, a legkevesebb hibával teljesíti.

A területi versenyen csak az vehet részt, aki teljes csapatlétszámmal a verseny kezdetekor versenyzésre alkalmas fizikai és mentális állapotban jelen van a versenyhelyszínen. A versenyhez utólagosan csatlakozni nem lehet. A versenyen nem vehet részt az, aki alkohol, gyógyszer, drog vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt áll. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vehetnek részt. 18 éven aluli személy kizárólag a törvényes képviselő hozzájárulásával vehet részt a versenyben. A törvényes képviselő felel az általa a versenyre nevezett 18 éven aluli személy mentális és fizikai alkalmasságáért. A versenyre 6 évesnél fiatalabb személy nem nevezhető.

A családi vetélkedő országos döntője az ORFK-OBB szervezésében 2023. szeptember hónapban kerül megrendezésre Pest vármegyében.

További információk: a www.kozlekedikacsalad.hu weboldalon található!

Várunk benneteket a családdal együtt egy jó versenyzésre!

Képviseld vármegyénket családoddal közösen az országos versenyen!

forrás: police.hu

Kevesebb