Április végén hazánkba látogat Ferenc pápa

2023. február 28., kedd 06:29

Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra látogat – jelentette be a Vatikán. A hivatalos program szerint első napon, 28-án, pénteken a Sándor-palota előtt köszöntik a pápát, majd a Szentatya találkozik Orbán Viktorral és Novák Katalinnal.

Másnap a Papp László Sportarénában a fiatal hívőkkel találkozik, majd a Rózsák terénél az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban menekültekkel és a szegényekkel, április 30-án, vasárnap pedig szentmisét tart a Kossuth téren.

Ferenc pápa korábban 2021. szeptember 2-án járt Magyarországon, amikor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét celebrálta.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményt adott ki Erdő Péter bíboros, prímás, érsek aláírásával, amely így szól: „Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egész közössége örömmel értesült arról, hogy Ferenc pápa 2023. április 28–30. között hazánkba látogat. A Szentatyával való találkozások színhelye Budapest lesz, ami külön öröm mindannyiunk számára. Szeretettel várjuk a hazai és a határon túli papokat és hívőket, zarándokokat. Legyen a találkozásunk Szent Péter utódjával döntő lépés azon az úton, amelyen együtt járunk Krisztus felé. Tartsd meg, Isten, Szentatyánkat, Krisztusnak helytartóját!"

forrás: MTI

Kevesebb