Új traktor segíti a horgászok munkáját

2022. június 28., kedd 07:01

Több mint másfél millió forintot nyert el a Vértessomlói Három Forrás Horgász Egyesület a Magyar Falu Program forrásából, a pályázati támogatásból vásárolt fűnyíró traktor a tó környezetének karbantartási, gondozási munkálatait segíti.

A vértessomlói tavak 2009 végére készültek el, és két évvel később már meg is alakult a horgász egyesület, melynek jelenleg majdnem félszáz felnőtt, két ifi és hat gyermek tagja van.

A tavak halászati hasznosításának elsődleges célja volt, hogy biztosítsák a tagok részére a sikeres halfogás feltételeit, valamint hozzátartozóik, vendégeik és a vértessomlóiak számára a szabadidő kulturált eltöltéséhez a rendezett környezetet. A területen részben helyreállított rézsű, náddal és fákkal szegélyezett vízpart, valamint kialakított pihenőhely található pavilonnal, tűzrakó hellyel, a karbantartásról évek óta az egyesület gondoskodik a tulajdonos önkormányzat segítségével.

Az egyesület tagjai társadalmi munkában, saját eszközeikkel látják el a környezetszépítési teendőket, amelyre a korábbiaknál még nagyobb hangsúlyt helyeztek az eltelt években, hiszen a környezet egyre több eseménynek biztosít helyszínt: tűzoltónapnak, néprajzi tábornak, iskolai és óvodai programoknak, családi rendezvényeknek, nem szólva arról, hogy a terület mellett halad el a kerékpárút is, így sokan pihenőként, vagy úti célként tekintenek a tavakra. A Magyar Falu Program támogatásából megvásárolt fűnyíró traktor segítségével az egyesület a jövőben még hatékonyabban, sikeresebben láthatja el a nagyjából 8 hektáros terület gondozását, szépítését, biztosíthatja a természeti környezet értékének megőrzését.

Kevesebb