Két év kihagyás után ismét Sváb Kupa

2023. január 23., hétfő 15:36

Ha nincs a világjárvány okozta két esztendős kényszerpihenő, akkor január 21-én pontosan a 20. Sváb Kupa startol el a várgesztesi Faluház sportcsarnokában, ahol annak idején Pillmann Ferenc életre hívta.

A Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület elnökeként azért álmodta meg a teremlabdarúgó tornát, hogy a tavaszi felkészülés segítése mellett összejöjjenek, ismerkedjenek a térség német nemzetiségű településeinek, a helyiek mellett Vértessomló, Környe, Kecskéd sportolói, akik így 18. alkalommal csaptak össze.

Hidegebb sör nincs? – közelítették meg humorral azt a tényt, hogy az egekbe szökő gázár miatt a fűtetlen, nagyjából 15 fokos sportcsarnokban kergették a bőrt, ami néhány szurkoló szerint nem is volt baj, mondván, hogy majd jobban szedik a lábukat. Szemmel láthatóan már a drukkerek is nagyon várták a sorozat visszatérését, szép számmal gyűltek össze a lelátón, és amint elhangzott az első meccs kezdetét jelző sípszó, máris megszólalt egy dudakürt.

A nyitó, Kecskéd – Vértessomló összecsapáson egy ideig úgy tűnt, hogy a somlóiak lesznek a befutók, mert bár kevesebbszer jutottak el az ellenfél kapujáig egyszer csak már két góllal is vezettek. Az ellenfél játékát kihagyott ziccerek, hatalmas kapufák jellemezték, mígnem megtört a jég, és a második félidőben egyenlítettek, végül pedig a lefújás előtt, szinte az utolsó percben megszerezték a győztes gólt.

A Környe – Várgesztes meccsen végig érezhető volt a hazaiak fölénye, alig telt el pár perc a játékidőből, máris megszerezték az első gólt, majd szinte azonnal a másodikat, és a harmadikra sem kellett sokáig várni. A negyedik várgesztesi találatot nem adta meg a bíró, mert előtte szabálytalannak találta a bedobást, a sípja viszont épp nem működött. A második félidő első percei meghozták az immáron megítélt negyedik hazai gólt, amire a környeieknek sikerült egy szép akciótalálattal válaszolniuk, amit a gesztesiek sem hagytak felelet nélkül. A vendégek később ismét szépítettek, de a házigazdák sem dőltek hátra, így a meccs 6-2 arányú hazai győzelemmel zárult. A Kecskéd is kinyitotta a gólzsákját a Környe ellen, de addigra ők is bemelegedtek, 3 gólt is szereztek, az ellenfél viszont hetet. Nem bírt egymással a Vértessomló és a Várgesztes, a meccs 5-5-ös döntetlennel zárult, a házigazdákat a Kecskéd 5-2 arányban múlta felül, a záró mérkőzésen pedig 4-1-re győzött a Vértessomló a Környe ellen.

A január 28-ai, vértessomlói fordulót a meccseredmények alapján a Kecskéd 1, a majdani házigazdák 2, a Várgesztes 3, a Környe 4 ponttal várja.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb