Négynapos munkahétre tér át Tatabánya

2022. október 21., péntek 09:34

Az energiaárak növekedése miatt Tatabánya önkormányzata négynapos munkahetet vezet be a városházán, két igazgatási szünetet rendelnek el, valamint időszakosan bezár az élményfürdő – döntött a megyeszékhely közgyűlése csütörtöki ülésén.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester a közgyűlésen elmondta, a megnövekedett közüzemi költségek miatt 700 milliós forintos az önkormányzati intézmények többletigénye.

A képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a kiadások csökkentéséért a városházán november 1-től április 15-ig négynapos munkahetet vezetnek be, napi tízórás munkaidővel, valamint december 23-tól január 2-ig és március 13-tól 17-ig igazgatási szünetet rendelnek el. Március 31-ig csak a hosszú hétvégéken és az iskolai szünetekben lesz nyitva a város élményfürdője, valamint a téli időszakra bezárják a bányászati szabadtéri múzeumot.

A takarékossági intézkedések részeként a városházán minden második izzót kicsavarnak, a megmaradókat energiatakarékos világítótestre cserélik, tetőszigeteléssel látják el a gázfűtést használó óvodákat, a házasságkötéseket a polgármesteri hivatal nagytermében tartják, amelyet csak időszakosan fűtenek.

Az előterjesztés szerint jövőre a gázfelhasználás 22 százalékos, valamint a távhő és a villamos energia 15 százalékos csökkentése mellett a kiadások növekedése elérheti az 1,2-1,7 milliárd forintot – írta az MTI.

Kevesebb