Ismét sikeres, hangulatos felvonulás Vértessomlón

2022. szeptember 27., kedd 19:49

A korábbi napok időjárására rácáfolva ragyogó napsütésben indult útjára szeptember 24-én a szüreti felvonulás Vértessomló utcáin, a jó idő meg is izzasztotta a fellépőket, s vendégeket egyaránt, bár lehet, hogy ebben a lerótt menettáv mellett pár pohárka ízletes borocska is szerepet játszott.

Aki teheti, minket kövessen… Meglessük a lányok kivillanó combját, de csak azért, hogy lássuk, a polkát hogy ropják. – így invitált a kisbíró, s a meghívást ezúttal is rengetegen elfogadták. A műsort adók népes menete délután 3 órakor indult el a Dózsa György utcából, s ahogy követték egymást a megállóhelyek, úgy gyarapodott a létszám.

A Vértessomlói AMI és Várgesztesi telephelyének fúvós kis partija 3 polkával ajándékozta meg a Polgármesteri Hivatalnál várakozókat, de a felvonulást és mulatságot hagyományosan vendég fellépők is színesítették, így a muzsikusokon kívül a további nyolc állomáson a helyi dalkör és különböző korosztályú vértessomlói tánccsoportok mellett dalra fakadt a Baji Német Nemzetiségi Énekkar és ropta a Maaner Eulen Tanzgruppe, valamint húzta a talpalávalót nemcsak a felvonulás idején, de az esti bálban is a Szomorer Jungs zenekar.

De nemcsak a szervező önkormányzatok, önzetlenül segítők, s műsort adó csoportok tettek ki magukért, hanem hagyományosan a helyiek is, mint ahogy teszik lassan 35 esztendeje: több ház előtt is vidám, szüreti összeállítás fogadta a menetet, a megálló és kínáló helyeken pedig finomabbnál-finomabb falatok, sós, édes sütemények, zsíros kenyér, üdítő, no meg a pincék ízletes kincse.

A Vértessomlói Német Nemzetiségi Önkormányzat ezúton fejezi ki köszönetét a szüreti felvonuláson részt vevők számára a közreműködésért, a vidám hangulatért, a sok-sok táncért és nótáért! Külön köszönet azoknak a lakosoknak, szervezeteknek, akik díszítették környezetüket és megvendégelték a felvonulókat, köszönet a rengetek süteményért, szendvicsért, zsíros kenyeréért, üdítőért, borért! „Nélkületek nem telhetett volna ilyen színvonalas, jó hangulatban a felvonulás, no meg a „Szomori fiúk” zenekar nélkül, akiknek szintén hálás köszönet!” – fogalmazta meg köszönetét a rendezvény után Krüpl Etelka elnök.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb