A gyerekek mint a kovászt, hazaviszik azt, amit kapnak az óvodában, iskolában

2022. szeptember 28., szerda 06:00

“Jó volt látni a bérmálásra felkészült fiatalok és a közösség örömét, ahogy a szép templomot megtöltötték imádsággal, énekkel. Ez példamutatás is.” - fogalmazta meg gondolatait Spányi Antal megyéspüspök a Várgesztes, Vértessomló és Környe Plébánia közös bérmálása és a restaurált főoltár megáldása alkalmával tartott szentmise után. Az interjú során beszélgettünk a népszámlálásról, mint tanúságtételről, de a gyerekek szerepéről is a hitéletben.

- Valami újat, szépet és jót tegyetek - ezek voltak az újévi gondolatai 2022. januárban. Akkor még nem tudhattuk, milyen nehéz időszak előtt állunk. Vajon beteljesítettük mindezt?

- Valóban sok olyan kihívást hozott ez az év, amire nem készültünk. Ha valaki mélyen a lelkébe néz, a szívében kutakodik, meg kell találnia a választ a kérdésre. Senki sem sziget. Felelősek vagyunk egymásért, a világért. Tenni azonban mi magunk tudunk, a saját környezetünkben, a saját cselekedeteinkkel. A hitünk ereje abban mutatkozik meg, hogy akikkel szót tudunk érteni, nekik bátorítást, reményt nyújtunk. Remélem, hogy az emberek nem nehezítik tovább az egyébként is nehéz helyzetet és akár az eredeti elgondolásunk módosításával, de még több alázattal előrébb jutunk és hagyjuk, hogy az egyes emberekben munkálkodhasson a Szentlélek ereje.

Pruzsina Alice újságíró

Kevesebb