Új országos csúcs a tűzoltó olimpián

2022. július 25., hétfő 09:47

Pénteken a tradicionális kategóriában folytatódtak az olimpiai futamok a Nemzetközi Tűzoltó Olimpián, a szlovéniai Celje városában, ahol kiemelkedően szerepeltek a magyar csapatok – adták hírül a Magyar Tűzoltó Szövetség hivatalos közösségi oldalán.

A versenynapon a Pusztamonostor ÖTE férfi és a Vértessomlói ÖTE férfi versenyraj lépett pályára. A tikkasztó hőség ellenére a vértessomlói tűzoltók 35.97 időeredménnyel új országos csúcsot állítottak be az oltási gyakorlatban. Magyar versenycsapat ez idáig még soha nem ért el ilyen kiemelkedő eredményt az olimpiák történetében. Az ezt követő stafétafutás versenyszámban is sikerült kiemelkedő időt teljesíteni. Összesen 405.99 pontot értek el, és ezzel a pontszámmal a 60 csapatos mezőny előkelő 11. helyén végeztek, amely a csapatnak arany minősítést hozott.

Szintén pénteken lépett pályára tradicionális „A” kategóriában a Tótkomlósi ÖT női, Vértessomlói ÖTE női csapata, illetve tradicionális "B" kategóriában a Richter Gedeon Dorogi gyáregységének csapata. Mindhárom csapat remekül szerepelt, bronzminősítéssel térhetnek haza.

Az ifjúsági, vértessomlói, pázmándi leány és a pázmándi fiú csapatok előző nap álltak rajthoz nagy izgalommal. Mindhárom együttes erőn felül teljesített, elszántságból, akaratból jelesre vizsgázott és méltóképpen képviselték Magyarországot. Az eredmények a következőképpen alakultak:

forrás: Magyar Tűzoltó Szövetség

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb