Kettészakad az ország: megyénkben zivatarok várhatók

2022. június 7., kedd 09:15

Tizenöt megyét érintő figyelmeztető előrejelzést adtak ki. Zivatarok várhatók: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékben.

Kedden estig sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk. 30 fok körüli kánikula valószínű. Estétől aztán a nyugati határszélen már kialakul zivatar. A késő esti órákban főleg a Dunántúl nyugati és déli részén már nagyobb számban fordulhatnak elő. Az intenzívebb zivatarokat már kedd éjfélig bezárólag is kísérheti felhőszakadás, kisebb valószínűséggel jégeső, illetve viharos széllökés.

Szerdán a Dunántúlon az erősen felhős égből több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar; míg keleten estig többórás napsütés lesz. Estefelé már a középső tájakon is kitörhet zivatar. 24-31 fok körül várható maximum. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Csütörtökön gomolyfelhős időre van kilátás, eleinte szórványosan, majd főleg a keleti vidékeken fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A csúcsérték 28 fok körül alakul - írja a Köpönyeg.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, már nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél is mérséklődik. 25-30 fokos nyári meleg lesz.

Kevesebb