Megszűnt a tűzgyújtási tilalom

2022. April 2., Saturday 21:44

Az elmúlt két nap csapadékos időjárásának köszönhetően Magyarország megyéinek többségében, Komárom-Esztergom megyében is megszűnt, vagy jelentősen csökkent a tűzkockázat – írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a közleményében.

A hatóság ezért a fővárosban és Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megye kivételével az összes megyében visszavonta a fokozott tűzveszélyt, a tűzgyújtási tilalmat.

Vértessomlón tehát – mivel az Országgyűlés 2022. június 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet – ismét hatályos az avar és kerti hulladék szabadban történő égetéséről alkotott helyi rendelet, amely szerint a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése belterületen hétfőn, szerdán, pénteken 16 és 20 óra között, szombaton 8-tól 10 óráig engedélyezett. Ettől eltérő időben, központilag elrendelt tűzgyújtási tilalom ideje alatt, valamint vasárnap, és nem kedvező meteorológiai viszonyok során tilos a nyílt téri égetés!

Az önkormányzati engedélyezési jogkör CSAK A VESZÉLYHELYZET idejére biztosított, így kérjük, továbbra is kövessék figyelemmel az ezzel kapcsolatos híradásokat!

Kevesebb