Nemzetiségi választási tájékoztató

2022. March 7., Monday 14:00

Április 3-án országgyűlési választások lesznek hazánkban. A magyarországi német nemzetiségnek 2018 óta van nemzetiségi képviselője a parlamentben. Ahhoz, hogy továbbra is lehessen német nemzetiségi képviselőnk, megfelelő létszámú szavazó szükséges. Nemzetiségi képviselőre szavazni, regisztrálás után lehet.

Regisztrálni http://valasztas.hu/ oldalon van módjuk. Aki már a korábbi szavazásokkor regisztráltatta magát, annak nem kell azt megismételnie.

Tudni kell, hogy a választási szabályok szerint, aki nemzetiségi képviselőre kíván szavazni és regisztráltatta magát, az a választáskor pártra már nem szavazhat, csak egyéni képviselőre és a nemzetiségi listára.

Reálisan egy fő német nemzetiségi képviselő juthat be a parlamentbe. Így a német nemzetiségi képviselői lista első helyén álló személy lehet az, aki bejuthat. A lista első helyén Ritter Imre áll, Budaörsről.

Őseink betelepülésükkel magukkal hozták a német nyelvet, hagyományaikat, amiket eddig sikerült megőriznünk. Várgesztesen német nemzetiségi óvoda és iskola működik, több csoport idősek és fiatalok dolgoznak azon, hogy a német kultúra és a hagyományok fennmaradjanak.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat tisztelettel kéri, regisztráljon Ön is a német nemzetiségi választási névjegyzékbe, ezzel is támogatva közösségünket!

A német nemzetiségi névjegyzékbe legkésőbb 2022. március 18-án 16:00 óráig lehet kérni a felvételt.

Keressenek, szívesen segítek a kitöltésben!

Krüpl Etelka elnök
Német Nemzetiségi Önkormányzat Vértessomló
06 30 7766750

Kevesebb