Már lehet nevezni a Gerecse 50-re

2022. March 1., Tuesday 13:52

Március 1-jétől a túra napjáig vagy adott táv beteltéig tart a nevezési lehetőség a Gerecse 50-re, a főszervező Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) április 23-án rendezi meg a túrát. Az indulás és a cél Tatabányán lesz, a Vértes Agorája előtt, a jelenlegi szabályozás szerint a részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

Immáron 40. alkalommal rajtolnak a természetjárás barátai a Gerecse 50-en, hogy bejárják a hegység legszebb ösvényeit. A szövetség idén a megszokott távok mellett egy alkalmi, 40 kilométeres túrát is meghirdetett, azonban ezt várhatóan csak az idén lehet teljesíteni, jövőre maradnak a 10, 20, 30 és 50 kilométeres körök.

A túrára ezúttal is csak online előnevezéssel lehet jelentkezni, és kizárólag bankkártyával lehet fizetni, a jegy visszaváltására nincs mód, de át lehet adni azt egy másik túrázónak, ha esetleg mégsem indul valaki.

Az 50-es és 40-es táv 6 és 8 óra között fog rajtol el, 9 és 11 óra között a 10-es és a 20-as. A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy az aktuális kormányrendelet szerint kötelező 18 év felett a védettségi igazolvány a részvételhez azokon a rendezvényeken, ahol a résztvevők száma meghaladja az 500 főt. A résztvevők ezt igazolhatják védettségi igazolvánnyal, védőoltást igazoló applikációval, uniós digitális Covid-igazolvánnyal.

A szervezők azt is hangsúlyozzák, hogy a védettségi igazolványra nem a nevezéshez van szükség, hanem a rendezvényen való részvételhez, a rendezvény területére való belépéshez. A rendezvényt mindig az aktuális szabályok szerint szervezzük. Tehát ha esetleg a rendezvény napjáig ezek a feltételek megváltoznak, akkor annak megfelelően mi is változtatunk a részvételi szabályokon – olvasható az MTSZ tájékoztatójában.

További információk a gerecse50.hu honlapon találhatók.

Kevesebb