Döntés a nemzetiségi pályázatokról: több mint 4 millió érkezik Vértessomlóra

2022. február 14., hétfő 19:17

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága jóváhagyása alapján a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. döntést hozott a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán nemzetiségi civil szervezetek, a nemzetiségi táborok és a kulturális kezdeményezések, valamint az egyházi közösségi célú programok támogatásairól.

A három keretből 4 millió 100 ezer forint érkezik Vértessomlóra.

A nemzetiségi civil szervezetek pályázati forrásából a Német Nemzetiségi Tánccsoport Egyesület az idei költségvetésének támogatásához és a programjainak megvalósításához 1 millió, a Vértessomlói Német Nemzetiségi Népdalkör a működéséhez szükséges költségeinek támogatásához 800 ezer forintot nyert el, és szintén 800 ezret a működési költségeihez a Vértessomló Közművelődéséért Egyesület.

Vértessomló Német Nemzetiségi Önkormányzata nemzetiségi hagyományőrző napközis tábor szervezéséhez 700 ezer forintos támogatásban részesült. A nemzetiségi dalkör a hagyományos adventi dalostalálkozó megrendezéséhez 300 ezer forintot nyert el, és ugyanennyit a nemzetiségi tánccsoport egyesület a „Tanzfest” báljának megszervezéséhez.

A Vértessomló Római Katolikus Plébánia 200 ezer forintos támogatásban részesült az egyházi közösségi célú programok megvalósítását segítő forrásból. A keret célja a közösségépítést, közösségi nevelést szolgáló, valamint egyéb hitéleti programok támogatása.

Kevesebb