Betlehemi Láng Vértessomlón is

2021. december 16., csütörtök 10:41

Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította, szimbólumává pedig a betlehemi Születés templomában égő láng vált. A Szeretet Lángja Betlehemből, Jézus Krisztus születésének helyéről indul Európába. A Születés Templomában égő örökmécsesről származó lángot repülővel hozzák Bécsbe, ahol az egyes országok nemzeti cserkész-küldöttségei veszik át és juttatják el saját hazájukba. Magyarországra először 2008-ban érkezett Gödöllőre. Innen jut el az ország távolabbi részeibe.

Tatabánya és térségében idén is Héregen, a katolikus templomban gyulladt meg először a Szeretet Lángja december 15-én. A térségi polgármesterek, felekezetek, közösségek innen vitték haza településükre. Vértessomló képviseletében Igó István polgármester és Krüpl Etelka alpolgármester vette át, a falu lakóinak a december 19-ei, 9.30-kor kezdődő szentmisét követően lesz lehetőségük a Betlehemi Békeláng átvételére a Sarlós Boldogasszony Kegytemplomban.

Mi a betlehemi láng? Jelkép, a szeretet jelképe! Minél több embernek adunk a lángból, annál nagyobb lesz a fény, annál több fény jut. A betlehemi Szeretetláng megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy ahogy a lángot, embertől emberig kell továbbadni.

Kevesebb