Ünnepi készülődés

2021. November 29., Monday 18:46

Az elmúlt évekhez hasonlóan az ünnepek időszakában jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésre kell számítani a főközlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon, valamint a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínén és azok környékén, hiszen mindenki készül a Karácsonyra…

A bevásárlások idején – talán az év vége miatt – már fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, kedvezve ezzel a tolvajoknak.

Az ünnepeket megelőző bevásárlás időszakában a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi vásárok helyszínére, piacokra, benzinkutakra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol valószínűbb lehet a lopások bekövetkezése. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében kollégáink forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, szükség szerint tájékoztatással segítik az állampolgárok biztonságos közlekedését.

Az ünnepeket megelőző időszakban a rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet dolgozóival.

Ezen túlmenően fontosnak tartjuk a vásárlások időszakában a közlekedési balesetek megelőzése érdekében az ittas járművezetők kiszűrését, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök, pirotechnikai termékeket forgalmazók ellenőrzését is.

A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát. Kívánjuk, hogy legyen Mindenkinek békés, boldog ünnepe!

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kevesebb