Három somlói csapat is utazhat a Tűzoltó Olimpiára

2021. szeptember 6., hétfő 06:06

Tíz megye 23 csapatának részvételével rendezték meg a hétvégén a X. Országos Ifjúsági és IX. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt a Tatai Edzőtáborban, ahol a vasárnapi ünnepélyes eredményhirdetést – többek között – Michl József, a város polgármestere, Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke és Ágoston Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is megtisztelte jelenlétével.

Szívből gratulálok elsősorban ahhoz a vállaláshoz, hogy Önök egy olyan közösség tagjai lettek, akik azért jöttek létre, hogy másokon segíthessenek. Manapság az önzés világában is élünk, épp ezért külön kiemelendő, amikor valakik arra szövetkeznek és vállalkoznak, hogy az életük egy részét másoknak ajándékozzák. Ez valaha teljesen természetes volt, de a mai világ kicsivel önzőbb lett, mint amilyenné kellene válnia, ezért az Önök példamutatására, munkájára, szorgalmára és odatett életére nagy-nagy szükség van. És külön tisztelet azért is, hogy ez mellett a sportban is részt kívánnak venni, hogy megmutassák, nem is akármilyen tűzoltók Önök – hangzott el a polgármestertől, aki némi „önzőséggel” a megyét négy csapattal is képviselő Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek külön is gratulált: nagyon büszkék vagyunk rájuk, az a hozzáállás és az a munka, amit ez a kis település komoly csapata végez évek óta, igen elismerésre méltó!

A versenyeredmények végül igazolták, hogy a polgármester nem érdemtelenül emelte ki a somlóiakat. Az ifik előző nap a népes szurkolótáboruk előtt minden erejüket bedobva teljesítették az akadálypályát, váltófutást, a felnőttek pedig az oltási gyakorlatot és váltófutást, hiszen a fényes serlegek mellett az olimpiai részvételért is küzdöttek. A rengeteg edzésnek, elszánt gyakorlásnak, kitartásuknak köszönhetően a négy csapat öt első, három második, egy harmadik helyezést ért el és három vándorserleget, egy különdíjat vehetett át.

Az ifi lányok a Tábori Olimpia harmadik helyét szerezték meg, az élen végeztek viszont váltófutásban, az akadálypályán és összetettben is, egyben a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgató által alapított Vándorserleget is elnyerték. Az ifi fiúk váltófutásban, akadálypályán és összetettben is második helyen végeztek.

A női csapat két oltási gyakorlata és váltófutása magabiztosan repítette a hölgyeket az élre, és immáron ötödször nyerték el a Domsik János Vándordíjat is.

A férfiak aprót botlottak a délelőtti oltási gyakorlat során, mert bár 38.30 másodperces időt futottak, egy hiba miatt 5 másodperces büntetést kaptak, délután viszont 37.61-es eredményükkel új országos csúcsot állítottak fel. Az összetett első helyéért járó, legfényesebben csillogó serleg mellett ők is átvehették a Domsik János Vándordíjat, míg Hartdégen Tibor parancsnok az egyesület nevében a Komárom-Esztergom Megye Legjobb Egyesülete elismerést.

A versenyeredmények alapján tehát a Magyar Tűzoltó Szövetség delegálásában a jövő évi szlovéniai Tűzoltó Olimpián a vértessomlói ifjúsági lány, a pázmándi ifjúsági fiú, valamint a vértessomlói női és férfi csapatok képviselhetik a magyar színeket.

Kevesebb