A nyár veszélyei

2021. június 29., kedd 08:54

Újra itt a nyár, egy többen vannak a szabadban. Nyaralni, strandolni, kirándulni járunk, a gyerekek táborozni mennek, fesztiválokra járnak, vagy a haverokkal csellengenek.

A gyerekek legnagyobb örömére megkezdődött a nyári szünet! Beszéljük meg az otthon maradó a gyermekekkel, hogy ha egyedül vannak a lakásban, soha ne engedjenek be idegent, a telefont csak ismert számnak vegyék fel, az utcán pedig ne álljanak szóba ismeretlennel.

A szülők tanítsák meg gyermeküket a 112-es segélyhívó szám használatára, a szülők telefonszáma pedig mindig legyen meg a fiatalnál. A kamaszokat elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények veszélyeztetik, fontos, hogy értékesebb tárgyaik ne legyenek látható helyen, értékeikkel ne hivalkodjanak.

Kérjük meg gyermekeinket, hogy rendezvényeken, fesztiválokon utasítsák el, ha bárki kábító hatású vagy illegális szert kínál, és hagyják el a társaságot. Az alkohol, illetve szerhasználat áldozattá, de elkövetővé is „tehet”.

Veszélyt rejt az internet használata is, ezért hívjuk fel gyermekeink figyelmét arra, hogy ne töltsenek fel magukról kihívó, érzékeny képeket, adatokat. A közösségi oldalakon bárki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Könnyen csalók áldozatává válhatnak.

KEM-RFK

Kevesebb