Elismerések Szent Flórián Napja alkalmából

2021. május 5., szerda 17:50

Környe Község Önkormányzatának nevében részesített tűzoltókat Szent Flórián Napja alkalmából elismerésben és jutalomban május 4-én Beke László polgármester.

Az elismerő oklevelet hárman vehették át: Sikrai Attila tűzoltó alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Főfelügyelője a katasztrófavédelem állományában két évtizede magas szakmai színvonalon végzett kiemelkedő, példaértékű munkájáért, Nagy Bence tűzoltó őrmester, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója a tűzoltófeladatok megbízható, pontos, fegyelmezett, szakszerű, példaértékű ellátásáért, valamint Olsovszky Árpád Csaba önkéntes tűzoltó, a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület rajvezetője az egyesületben és a káresetek felszámolása során végzett önzetlen, tudása legjavát adó, rátermett feladatellátásáért.

A vértessomlói Nagy Bence 2016 februárjától teljesít szolgálatot a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Tatabányai Hivatásos Tűzoltó parancsnokság állományában beosztott tűzoltóként.

Szakközépiskolai érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik és elvégezte az alapfokú tűzoltó szakképző tanfolyamot, szakmai feladatait a hivatásos állományba a kerülését követően beosztott tűzoltóként látja el. Hozzáállását az elhivatottság, a felelősségtudat, munkavégzését a kiváló gyakorlati kivitelezés jellemzi. A beosztásához kapcsolódó feladatokon túl ismereteit folyamatosan bővíti. A kapott feladatokat minden esetben legjobb tudása szerint hajtja végre, személyes tulajdonságai közül szorgalma. átlag feletti teljesítménye, valamint segítőkészsége kiemelkedő. A káreseteknél, valamint a laktanya belső életében végzett munkája megbízható, pontos, rátermettségével, hozzáállásával, tisztelettudó magatartásával jó példával jár bajtársai előtt. A káreseteknél történő beavatkozás során fegyelmezetten, gyorsan, pontosan és szakszerűen hajtja végre a rábízott feladatokat, kapott utasításokat és járul hozzá a beavatkozás sikeres végrehajtásához. A veszélyhelyzetben gyorsan reagál, hatékonyan, a megszerzett ismeretei legjavát nyújtva vesz részt a katasztrófa elhárításában. Súlyos közúti baleseteknél sok esetben hajtott végre életmentési feladatokat, elismert és megbecsült tagja a szolgálati csoportjának. Gyakorlatias gondolkodásmódja, rátermettsége, a parancs iránti feltétlen engedelmessége példaértékű, a sport fontosságát hivatásában és magánéletében is mindig szem előtt tartja.

Kevesebb