Február 15-ig lehet jelentkezni

2021. február 2., kedd 08:39

Az érettségi vizsgára készülők e-papír szolgáltatással, postai tértivevényes küldeményben, vagy személyesen jelentkezhetnek érettségi vizsgára a kormányhivatalokban 2021. február 15-ig, a megszokott intézményi jelentkezések mellett.

Amennyiben valaki rendelkezik Ügyfélkapuval, jelentkezését az „e-papír” szolgáltatás útján is benyújthatja a kormányhivatalhoz, a https://epapir.gov.hu oldalon keresztül.

Postai úton a dokumentumokat ajánlott küldeményként a következő címre postázzák:
Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, Hatósági és Oktatási Osztály
2800 Tatabánya, Bárdos László utca 2.

Személyesen is ezen a címen jelentkezhetnek – előzetes időpont egyeztetést követően – hétfőtől csütörtökig 8.00-16:00 óra közti időtartamra, illetve pénteken 7:30-13:30 óráig. Időpontkérésüket és egyéb érettségivel kapcsolatos kérdéseiket a munkatársak a 06-34/515-196-os telefonszámon várják.

A kormányhivatalhoz postai úton benyújtott jelentkezésnek magyarországi lakcímet, ennek hiányában magyarországi értesítési címet kell tartalmaznia. A jelentkezési laphoz a mellékleteket – a személyi igazolvány kivételével – másolatban csatolni szükséges. Ha a szükséges mellékleteket a jelentkezési laphoz nem csatolják, a kormányhivatal felhívásának kézhezvételétől számított öt munkanapon belül a hiányt pótolni kell. A hiánypótlás elmulasztása esetén a jelentkezés érvénytelen.

Egy másik fontos határidő is lejár február 15-én: a felsőoktatásba való jelentkezés határideje. Lényeges kiemelni, hogy a felsőoktatásba való jelentkezés kizárólag az E-felvételi rendszerén keresztül lehetséges, melynek online felülete a határidőig folyamatosan a jelentkezők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. Az E-felvételi használata egyszerű és gyors, a szükséges dokumentumok csatolása egyszerűbb. Az E-felvételi használatához első lépésként regisztrálni kell a Felvi.hu weboldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2021. február 15-én éjfélig szükséges rögzíteni.

Kevesebb