100 csomag készült

2020. december 9., szerda 09:57

A templomba járó vértessomlói, várgesztesi, környei testvérek a szentmisék előtt és után a sekrestyében adhatták le a Katolikus Caritas már hagyományos adventi élelmiszergyűjtése során adományaikat.

Minden bizonnyal a járvány okozhatta, hogy idén a szokásosnál kevesebb tartós élelmiszer gyűlt össze, viszont többen segítették forintokkal a jótékonysági kezdeményezést, így az aktivisták a még hiányzó termékek megvásárlása után december 8-án pontosan száz csomagot állíthattak össze.

A csomagok készítésekor 100 kiló liszt, ugyanennyi cukor és rizs, 100 üveg étolaj, 80 kiló konzerv, 65 kiló tészta, félszáz kiló bab, lencse, szintén 50 kiló kekszféle és édesség, valamint tea, kakaó, és további egyéb tartós élelmiszer sorakozott az asztalokon, melyekkel szerényebb körülmények között élő nagycsaládosok, egyedülálló idősek karácsonyát szépítették meg az adományozók.

A csomagok jelentős részét, 76 darabot Környén oszt ki a szervezet napokon belül, 14 csomaggal vértessomlói, tízzel pedig várgesztesi családot, időset ajándékoznak meg.

A Katolikus Caritas a rászorulók, szükséget szenvedők nevében köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik idén is segítettek, hogy megkönnyítsék és megszépítsék a krízishelyzetben lévő testvérek ünnepét!

Kevesebb