Határidő!

2020. október 18., vasárnap 20:39

December 15-ig még érvényesek Magyarország területén azok az okmányok, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt jártak le. A kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalást követően keressék fel a kormányablakokat.

A gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés, valamint az a 1,5 – 2 méteres szociális távolság betartása érdekében a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy foglaljanak előzetesen időpontot a magyarorszag.hu weboldalon vagy a 1818 Kormányzati Ügyfélvonalon, vagy az Ügyfélakun keresztül. A lejárt forgalmi engedélyek ügyében a műszaki vizsgaállomásokat szükséges felkeresni.

A kormányablakok és kormányhivatalok ügyféltereiben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, a sorszámkiadó gépeket pedig kizárólag az ügyfélszolgálatokon dolgozók kezelik. A fertőzések elkerülése érdekében az ügyfélszolgálatokon kézfertőtlenítő-szereket helyeztek ki, az ügyfélpultokon védőplexit alakítottak ki, a helyiségeket pedig rendszeresen fertőtlenítik. Az ügyfélterekben egy időben tartózkodók maximális létszámát is korlátozhatják a hivatalok, ennek kapcsán kérik az ügyfelek megértését.

Koronavírus Sajtóközpont

Kevesebb