Népi emlékek felújítása

2020. augusztus 13., csütörtök 09:16

Szeptember 14-ig igényelhető támogatás a Népi Építészeti Program 2020 keretében népi építészeti emlékek felújításához vagy a helyreállítás szakmai előkészítéséhez.

A legfeljebb 20 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás igénylésének feltételei a Teleki László Alapítvány honlapján érhetők el.

A vidéki épített örökség megóvása, megőrzése, fenntartása érdekében a Népi Építészeti Program támogatást nyújt helyi vagy országos védelem alatt álló népi építészeti emlékek helyreállításához.

A program keretében az egykori, jellemzően paraszti életformához kötődő népi építészeti emlékek (lakóház, csűr, malom, stb.) helyreállítására, állagmegóvására, valamint a részleges, vagy teljes helyreállítást megelőző szakmai dokumentációk elkészítésére igényelhető támogatás.

Támogatási kérelmet magánszemélyek, önkormányzatok és egyéb szervezetek tulajdonosai, vagyonkezelői, használói nyújthatnak be. A támogatási összegek 500 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhetnek. A kérelmeket a https://nepiprogram.hu/ oldalon keresztül 2020. szeptember 14-ig lehet benyújtani. A program keretében a jogosultak vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

További részletek a Teleki László Alapítvány honlapján olvashatók.

Kevesebb