A Művelődési Ház is megújult Vértessomlón

2020. június 26., péntek 06:54

Nincs két hete, hogy majdnem 29 milliós összértékű fejlesztéseket zártak le ünnepélyes keretek között Vértessomlón, melyek az orvosi rendelőt, az óvoda udvarát és a közterület gondozást érintették, s június 24-én máris újabb nemzeti színű szalag átvágására került sor, ezúttal a Művelődési Ház udvarán.

A belső nyílászárók cseréjével párhuzamosan újították fel, s bővítették több mint 1 méterrel a színpadot, az előtérben pedig új járólapot helyeztek el a sok-sok évtizeddel ezelőtti 10x10-es mozaikok helyére. A burkolattal együtt igazán esztétikus belsőt nyert el az épület, és a nem olyan régen átadott fűtésrendszerrel együtt gazdaságosan tudjuk üzemeltetni, a nyílászárók cseréje is ezt a célt szolgálja – ismertette a jelenlévők előtt Igó István. A polgármester azt is elmondta, hogy a Művelődési Házban igazi közösségi élet folyik, a felső szinten a civil szervezetek működnek, az intézményben tartják a településszintű megbeszéléseket, az egyesületek, szervezetek a közgyűléseiket, nem szólva az ott működő számos csoportról, tehát a felújítás a falu legkihasználtabb intézményét érintette.

A fejlesztésre az önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretéből nyert el 2.770 ezer forintot, az összeget a falu majdnem egymillióval egészítette ki, így a projekt teljes költségvetése 3.713 ezer forint volt, amely nem tartalmazza a szintén saját erőből, 600 ezer forintból megvalósított előtéri burkolást.

Két hete is elmondtam, és most is csak ismételni tudom magam: öröm Vértessomlóra forrást hozni, hiszen most is hallhattuk a polgármestertől, hogy az elnyert támogatást ismét kiegészítették, növelték a fejlesztési értéket – hangzott el Czunyiné Bertalan Judittól. Az országgyűlési képviselő – utalva a településvezető által elmondottakra – azt is kiemelte: további öröm olyan közösségi és művelődési házakra forrást találni, és örülni a támogató döntésnek, a megvalósulásnak, ahol gazdag a helyi kulturális és hagyományőrző élet. Vértessomló ilyen, és a Művelődési Házra tekintve is látható, hogy lépésről-lépésre, megfontoltan haladnak a megújulás útján – fogalmazott, majd Igó István polgármesterrel, a Vértes-Gerecse Közösség képviseletében Pál Melindával és Tóth Zsuzsanna intézményvezetővel közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

Kevesebb