Változott az ellátási rend a kórházban

2020. április 29., szerda 19:39

A tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán zárlatot, és valamennyi járóbeteg-szakrendelés szüneteltetését rendelte el dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A határozat a tatabányai központi telephelyen működő egységeket érinti. Az intézkedés visszavonásig érvényes, addig változik az ellátási rend a tatabányai Szent Borbála Kórházban!

Akik jelenleg fekvőbeteg ellátásban részesülnek Tatabányán, gyógyulásukig ott is maradnak, csak negatív COVID teszttel engedik őket haza, vagy másik intézménybe, ha további (utó)kezelésre van szükségük. Új betegeket nem fogad a Szent Borbála Kórház. A mentők és a háziorvosok már az új rend szerint szállítják, illetve utalják a betegeket.

Az alábbi járóbeteg ellátási területek Tatán működnek a továbbiakban:

A COVID-19 betegek ellátása (a fertőzéssel érintett lakosok vizsgálata és az igazolt betegek ellátása) az esztergomi, tatabányai, oroszlányi járás települései, tehát Vértessomló esetében is, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban történik.

A szakorvosi javaslatok (emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított) érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időszakában és utána 90 napig, így azok megújítása miatt nem kell felkeresni a szakorvost!

Minden háziorvos értesítést kapott, így ők telefonon segítséget tudnak nyújtani az eligazodásban – melyik település melyik szakrendelése hol működik átmenetileg. Azok a szakorvosok, akik eddig is telefonon voltak elérhetők a tatabányai kórházban – pl. receptek írása – továbbra is ilyen módon végzik a rendelést. A Szent Borbála Kórház Kardiológia Osztálya telefonos és e-mailes konzultációs lehetőséget biztosít a COVID-19 járvány ideje alatt kardiológiai betegek részére munkanapokon 10.00-14.00 óra között a 06 30 654-0305-as telefonszámon, illetve írásban a kardinfo@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen.

JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁSOK HELYSZÍNEI VÉRTESSOMLÓ ESETÉBEN:

Kevesebb