Lakossági tájékoztató

2020. március 15., vasárnap 15:20

Vértessomló Község Polgármestereként a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében, a kormányzati intézkedésekkel összhangban, a mai napon - azonnali hatállyal - alábbi intézkedéseket rendelem el:

1. Az önkormányzat által működtetett intézményekben – Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal, Vértessomlói Német Nemzetiségi Óvoda folyamatosan biztosítsák a kézfertőtlenítés lehetőségét mind a dolgozók, mind az ügyfelek részére igénybe vehetően. Növeljék az intézményekben a takarítás és fertőtlenítés gyakoriságát. Valamennyi dolgozónak biztosítsák mindazon eszközöket, védőfelszereléseket, amelyek munkakörük biztonságos ellátásához szükségesek.

2. A megelőzés érdekében, és betartva a kormányzati előírásokat utasítottam az intézményvezetőket, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kiadott és folyamatosan frissülő listáján nem szereplő országokból útjukról hazatérő dolgozóknak is adják meg azon tájékoztatást, hogy milyen biztonsági eljárás lép érvénybe, milyen magatartást kell tanúsítaniuk, illetve azonnali bejelentési kötelezettségük van abban az esetben, amennyiben légúti tüneteket tapasztalnak magukon hazaérkezésüket követően. 

3. Utasítottam az intézményvezetőket, hogy amennyiben az intézmény működése során a koronavírussal kapcsolatban bármilyen rendkívüli esemény történik, vagy önkormányzati döntést, segítséget igénylő kérdés merül fel, úgy arról haladéktalanul tájékoztatást kell adni vagy egyeztetést kell kezdeményezni.

4. Folyamatos, együttműködő kapcsolatot kell tartani a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjével a hiteles, pontos és naprakész információk megszerzése, és az önkormányzat által tett intézkedések megfelelőségének egyeztetése, a lakosság azonnali tájékoztatása érdekében. 

A kiadott rendelkezések visszavonásig érvényesek!

Az állami fenntartású intézmények (pl. oktatási intézmények) esetében a kormányzati szervek részletes intézkedési tervet saját hatáskörben hoznak. A naprakész és pontos tájékoztatást az intézményvezetők tudják megadni.

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a nem zárt közösségi tereket (pl. játszótér, parkok) és kisebb létszámú (zárt térben 100 fő alatti) rendezvényeket mindenki csak saját felelősségére látogassa.


Igó István

polgármester

Kevesebb