Ünnepség, sajnálatos bejelentéssel

2020. március 10., kedd 06:57

Rendhagyó módon helyi és gesztesi férfiak szorgoskodtak hétfőn a somlói közösségi ház konyhájában, hogy méltó módon köszöntsék a közösség hölgy tagjait nőnap alkalmából.

Terítettek, szelték a töltött karajt, valamint a disznósajtot, tálalták a süteményeket, és fogadták illően a két településről érkező ünnepelteket, akiket Imeli János szakszervezeti elnök köszöntött elsőként.

Az ünnepségen Igó István polgármester is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel, majd ismertette azt a sajnálatos hírt, hogy a községben elmarad a péntekre meghirdetett, március 15-i emlékműsor a művelődési házban.

A községvezető elmondta azt is, hogy Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő jelezte a településeknek a koronavírus terjedésével kapcsolatos aggodalmát, és kérte a közösségi események elhalasztását.

- Bár a környékünkön nincs tudomásunk koronavírussal fertőzött személyről, azonban a megelőzés és az óvatosság, valamint a vértessomlóiak biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért döntöttem úgy, hogy a március 15-i ünnepi rendezvényt nem tartjuk meg – fogalmazott Igó István.

A köszöntőket és a sajnálatos bejelentést követően, a délután további részében társalgással, beszélgetéssel, az emlékek felidézésével töltötték idejüket fehér asztalnál a hölgyek és vendéglátóik, de egy meglepetés még hátravolt, ugyanis távozáskor minden ünnepelt virágot kapott ajándékba.

Kevesebb