VIII. Vértes Kupa

2020. January 26., Sunday 18:13

Jócskán megmozgathatták magukat a térség ifjú labdarúgói a hétvégén Vértessomlón, ahol szombaton immáron a nyolcadik Vértes Kupa várta az egészen apró és fiatal tehetségeket, lányokat, fiúkat egyaránt.

A nap során három korosztályban rúgták a bőrt 17 csapatban, a helyiek és várgesztesiek mellett érkeztek Tatabányáról, Tatáról, Kecskédről, Kisbérről, Nyergesújfaluról.

A gyerekek a szülői, nagyszülői buzdítás mellett színvonalas és izgalmas, gólokban és hatalmas, kihagyott ziccerekben egyaránt bővelkedő mérkőzéseket vívtak, nem csupán a sikerélményekre és csillogó érmekre vágyva, hiszen a rendezvény fő támogatójának, a Várgesztesi Villaparknak köszönhetően minden korosztály győztes csapata és a legsportszerűbb együttes valamennyi játékosa egy-egy szülő kíséretében egész napos belépőjegyet nyerhetett a park élményfürdőjébe.

Az utánpótlás reménységek összesen 37 mérkőzést játszottak és pontosan 205 gólt szereztek. A leggólzáporosabb meccseket a legapróbbak vívták: az U6-os korosztályban két mérkőzésen is 12 gól született, az egy meccsre „jutó” gólok átlaga majdnem elérte a nyolcat, és az aprók közül többen még akkor is tapsoltak, amikor a saját hálójuk rezgett. A házigazdák legkisebbjeinek a csoportmérkőzések után minden igyekezetük ellenére búcsút kellett inteni a folytatásnak, az elődöntőkig a Kecskéd, a tatabányai Vulkán és Vasas és a TSC II. menetelt el sikerrel, az ottani akadályokat a Kecskéd és a Vasas vette a legjobban. Bronzmérkőzést játszott tehát a Vulkán és a TSC II., a harmadik helyet 5-3-as győzelmével a Vulkán szerezte meg. A legfényesebben csillogó kupáért folyó meccsen a Kecskéd szerezte az első gólt, aztán belehúzott a Vasas, s nemcsak kiegyenlített, de a lefújásig még két találattal meg is toldotta, azaz végül 3-1-es győzelemmel hódították el a serleget.

Az U10-es korosztályban körmérkőzéseket vívtak a hazai, kisbéri, tatabányai, kecskédi csapatok. A vendéglátók 3-0-s győzelemmel nyitottak a Vulkán ellen, később a TSC-t 3-2-re múlták felül, a Kecskéd ellen 1-0-ára nyertek, és a kisbériek sem tudták őket megállítani, ellenük 4-1-es győzelmet arattak, így magabiztosan nyerték meg a tornát. Második helyen végzett a TSC, a tatabányai csapat a Kisbér, Vulkán, Kecskéd ellen győzött és szerzett ezzel 9 pontot, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kisbér állhatott. Az U10-es korosztály legsportszerűbb együttese címet a Vulkán nyerte el, így a kupa fáradalmait ők is kipihenhetik a Várgesztesi Villapark élményfürdőjében.

Kora este második alkalommal csaptak össze a kupa keretében hölgyek (U18) is, a TSC, Nyergesújfalu és Vértessomló csapatai, 2-2 mérkőzést játszva egymás ellen. A Nyergesújfalu „mindent vitt” a négy győzelmével: a TSC-t összességében 5-1, a vendéglátókat 7-4 arányban múlták felül. Hiába kezdett a TSC ellen 2-1-es sikerrel a Vértessomló, a második mérkőzésen 4-0-s vereséget szenvedtek el, így a megyeszékhelyi hölgyek vehették át a második helyezettnek járó serleget, a házigazdák pedig a harmadikét.

Kevesebb