Megkerült a kamera

2020. január 24., péntek 20:59

Az elmúlt év őszén vették észre Vértessomlón, hogy az egyik külterületi kamerát, ami az üdülőfalu felé vezető úton, a Pannon torony mellett „figyelt” erőszakos módon eltávolította valaki.

A rendszámfelismerő szoftverrel ellátott kamera mellett az ismeretlen tettes elvitte a szünetmentes tápot, az akkumulátort, valamint az éjszakai infravető készüléket is. A feljelentést követően a tata kapitányság nyomozói derítették fel az ügyet, akik a gyári szám alapján azonosították a kamerát. Ezt Rezes Attila r. főhadnagy és Tirhold József r. százados kedden délután adta vissza Igó István polgármesternek. Mint az a községházán elhangzott, a nyomozás folytatódik a további tartozékok felderítése érdekében.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy jelenleg 15 kamera felügyeli a község ki- és bevezető útjait, beleértve a földutakat is, valamint a közintézmények, az iskola, temető, községháza szintén a megfigyelt területek között van.

- Amióta felszereltük a rendszert, azóta nem volt komolyabb bűncselekmény a településen, pedig előtte volt olyan időszak, amikor rövid időn belül négy házba is behatoltak, és pénzzel, aranyékszerekkel távoztak a betörők – fogalmazott Igó István.

Kevesebb