Karácsonyi varázslás

2019. december 15., vasárnap 13:25

Végy pár egészen egyszerű alapanyagot: gipszet, maradék gyertyákat, szilikon muffin formát, befőttes üveget, filcet, fonalat, tűt, hőre száradó gyurmát, festéket, ollót, ecsetet, add mindezekhez a kreativitásod, a lelkesedésed, a karácsonyváró közös alkotás örömét, és máris varázsolsz.

- Így lehetne summázni a vértessomlói Művelődési Ház szombati, hagyományos karácsonyi kézműveskedését, melyre Berky Béláné és lánya, Zsuzsa invitálta a helyieket.

A szervezők örömére a lányokat, fiúkat nemcsak az anyukák, de még apukák is elkísérték, és ők sem restelltek elmélyedni a kreatív alkotótevékenységben. Sőt, Éliás Máté, egykori gyermek, ma már felnőtt színjátszó a maga készítette filc télapó dísszel, mint prototípussal és a hozzávalókkal érkezett, hogy beavassa a kicsiket az elkészítés rejtelmeibe.

Az asztalokon tehát egyre gyűltek a gyertyák, mécses tartók, pohár- és asztali díszek, hűtőmágnesek, karácsonyi manók, bojtos sapkák, harangocskák, melyek minden ékességnél melegebbet árasztanak majd a vértessomlói otthonokban a szeretet ünnepén.

Kevesebb