Csak a tiszta belső hangra figyeljünk…

2019. december 14., szombat 08:22

Ti mindig kitaláltok valamit! – mosolygott egy idős hölgy, amikor kézbe vette a környei Idősek Klubjának december 12-ei karácsonyi ünnepségén az ajándékot: egy törékeny, melegséget árasztó angyalszárnyat, melyet nagy-nagy szeretettel készítettek és adtak át az intézmény kollektívája nevében.

A vértessomlói és környei tagok ezúttal is a Művelődési Házban gyülekeztek, a vendégeket ünnepi asztalok, gyönyörűen feldíszített karácsonyfa fogadta, amelyre, ahogy az már hagyomány, ők is felakasztottak egy-egy szépen csillogó színes gömböt.

A karácsony egymáshoz vezet bennünket, nem csak egy ünnep, hanem egy érzés. Ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk… az ünnep közeledtével kikristályosodik minden, ami fontos, és elhomályosul, ami lényegtelen. Most van itt az ideje, hogy megálljunk, és csak a tiszta belső hangra figyeljünk. Rájövünk, hogy nem az új tárgyak adják a nagy örömet, hanem a megismételhetetlen élmények, az ilyenek, mint a mai délelőtt is… – hangzottak el az ünnepi gondolatok Halász-Becker Anitától, s bár a kedvezőtlen időjárás miatt a meghívottak egy része távolmaradt, akik ott voltak, valóban szép, megismételhetetlen pillanatokkal gazdagodtak.

Kevesebb